1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pina ve deniz çayırları Marmara’ya hayat veriyor

Pina ve deniz çayırları Marmara’ya hayat veriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’ni müsilajdan kurtarmak için başlatılan ÇAYIR-İZ ve PİNA-İZ projelerini duyurdu. Pina midyeleri saatte 6 litre deniz suyunu temizlerken, deniz çayırları 1 metrekarede 20 litre oksijen üretiyor.

ANKARA (İGFA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Marmara Denizi’nde ekosistemi iyileştirme çalışmalarına dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Bakan Kurum, “Pina ve deniz çayırları Marmara’ya nefes oluyor! Pina midyeleri saatte 6 litre deniz suyunu temizliyor, deniz çayırları ise 1 metrekare alanda 20 litreye kadar oksijen üretiyor. ÇAYIR-İZ ve PİNA-İZ projelerimizle bu canlıların popülasyonunu artırıp, müsilajla mücadeleye biyolojik katkı sağlıyoruz” dedi.

Bakanlık, Marmara Denizi’nde müsilajla mücadele kapsamında pina midyeleri ve deniz çayırlarını koruma altına alan projelerle deniz ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor.

ÇAYIR-İZ projesiyle deniz çayırlarının ekolojik durumu izlenirken, PİNA-İZ projesiyle nesli tehlike altındaki pina midyelerinin popülasyonu takip ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pina ve deniz çayırları Marmara’ya hayat veriyor
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

As Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

megapari Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Dijital Pazarlama Danışmanlığı - Antalya Son Dakika - İzmir Haber - İzmir Haberleri - Ekonomi - Carmen Erkek Saat - Kastamonu Haberleri - SMM Panel - SMS Onay - Sohbet Siteleri - Takipçi satın al - E-Pin Satış - Kuranda Evrim - Havadis -